corona

Corona, wanneer je het niet verwacht

Al voor de vierde keer deed ik een corona test. Voor operatie was het preventief, de andere keren omdat mijn lijf “vage signalen” gaf en het uitgesloten moest worden. Dat nummer 4 een positieve test zou worden had ik dan ook echt niet verwacht. Niemand niet.

De weg naar de corona test

Toen ik dinsdag thuis kwam van een onderzoek in het ziekenhuis ging het best oké eigenlijk. In de middag begon ik wat te gloeien en kreeg ik verhoging. Iets wat ik normaal niet heb, maar afgelopen half jaar wel vaker heb gehad en er wel iets aan de hand bleek. Nu was het pas een paar weken na de laatste episode en ik wist dat ik eerst corona moest uitsluiten voordat er eventueel verder gekeken zou worden. Ook met het oog op kerst wilde ik safe zijn. Ik besloot meteen een corona test in te plannen. Handig via DigiD nu het dichtstbijzijnde testpunt ook toegankelijk is voor mij met rolstoel. De volgende dag zou ik al kunnen testen.

Mailconversatie met specialisten

Ook besloot ik naar één van mijn specialisten het verhaal van afgelopen half jaar te sturen en dat we niet goed konden ontdekken wat er nu aan de hand was. Ik kreeg vrij snel reactie en daardoor was ik gerustgesteld en wilde ik eigenlijk de corona test afzeggen, maar dat gaat niet zo makkelijk. De reactie was dat de kans groot ik dat mijn zenuwstelsel flink overprikkeld is geraakt en ik alsnog te veel doe. Het advies is vooral meer te rusten. Prikkelarm en liggend. De gekkigheid van mijn lichaam was voor hun herkenbaar als overprikkeling bij M.E. en POTS. Daarmee was ik gerustgesteld. Toen ik de volgende dag na de corona test heftige coat-hanger-pain kreeg, wat typisch voor POTS is, was ik nog meer overtuigd dat het inderdaad het overprikkelende zenuwstelsel zou zijn. In avond kwam helaas een positieve test terug.

Corona chaos

Het was even dikke chaos in het hele gezin. Mama was maandag bij mij geweest en daarna ook bij mijn zus. Mama zou tweede kerstdag pas mogen testen en moest tot die tijd in isolatie. Als mama positief zou testen, zou zus ook moeten testen. Als mama negatief zou testen, was er niks aan de hand. Helaas was kerst dus wel “verpest”. Het was alleen de vraag of dus ook de verjaardag van mijn nichtje op 30 decemeber ook “verpest” zou raken. Gelukkig na een aantal spannende dagen, moeder zonder klachten en een negatieve uitslag is deze stress voorbij! Dat ik corona heb is één ding, maar als je nichtje haar vijfde verjaardag misschien niet kan vieren, doet dat meer pijn in mijn hart!!!

Hoe gaat het?

Ik dacht dat misschien de laatste koorts-episode de corona al was geweest. Je test namelijk tot 8 weken nog positief, zelfs als je niet meer ziek of besmettelijk bent. Die koorts-episode is als blaasontsteking behandeld, wat het toch ook niet was, maar corona is toen niet getest. Helaas merk ik dat ik toch wel echt nu corona heb.

Naast de spierpijn in de bovenrug en nek, heb ik ook iedere dag fikse hoofdpijn. Mijn geur is veranderd in het continu ruiken van een (natte) asbak. Sinds ik twee nachten geleden ook benauwd ben geworden, met goede saturatie gelukkig, heb ik het gevoel in een rookhok te leven. Niet heel fijn dus.

Verder merk ik vooral dat dingen waar ik toch al vaak last van heb nu ook aanwezig zijn en het daardoor lastig te zeggen is of corona daar een rol in heeft. Wel slaap ik heel slecht en dat schijnt ook door corona te kunnen komen. Overdag sliep ik iedere dag wel een paar uur en nu ben ik blij als ik een half uurtje dut. In slaap vallen in de nacht duurt uren. Na een onrustige nacht met veel wakker zijn, word ik vervolgens tussen 6 en 7 echt wakker zeg maar. 

Voorspelde verloop

Het zijn gelukkig allemaal milde klachten. Mijn artsen hebben me ook gerustgesteld dat met mijn aandoeningen er nog maar weinig ernstige gevallen zijn geweest. Wel is het zo dat het lang aanhoudt en de nasleep heel lang is of zelfs blijvend kan zijn. Er kunnen klachten optreden die ik voorheen nog niet had en door de corona getriggerd worden. Advies tot rusten, op een goede manier, is daardoor nog dwingender geworden. Hoe ik dit oppak vertel ik later. Ik moet ook zeker tot 5 januari binnen blijven en mag geen mensen zien of ontvangen. Dit is deels omdat we niet zeker weten hoe lang ik besmettelijk ben, maar ook om mijn grenzen te bewaken en dus lang genoeg voldoende rust te houden. Pas als ik na 5 januari zeker een dag klachtenvrij ben, mag ik dingen oppakken.

Reacties uitgeschakeld voor Corona, wanneer je het niet verwacht