periode

Drukke periode in het vooruitzicht

De afgelopen maand is druk geweest, maar de komende periode wordt nog intensiever denk ik zo. Even een korte update van wat er de komende periode zal gaan gebeuren.

Afspraak nieuwe arts

Vrijdag 14 februari zal ik een nieuwe arts gaan bezoeken voor de CVS/ME en dysautonomie. Ik krijg daar één lang afspraak met wederom een kanteltafeltest. De rest zal als goed is vanuit huis worden opgestart. Deze arts schijnt echt de grootste specialist in Nederland te zijn op dit vlak en speciaal hiervoor heb ik mijn verzekering aangepast. Ik heb goede hoop dat er nog wat verbeteringen kunnen gaan optreden door behandeling bij deze arts.

Operatie

Op maandag 24 februari zal ik geopereerd worden. Mijn sondevoeding gaat momenteel via de darm zo goed dat we over gaan op een chirurgische darmsonde, zodat ik op de lange termijn meer comfort heb, geen slang meer in mijn gezicht en wellicht ook zelf de button kan gaan vervangen uiteindelijk. Daarbij krijg ik ook een PEG-hevel om mijn maaginhoud zo nodig af te kunnen voeren. Ik doe dit niet continu en niet iedere dag, maar er zijn dagen dat de hevel echt mijn “redding” is.

De operatie zal door een chirurg en MDL-arts samen worden gedaan. Ik word de avond vooraf opgenomen al en moet sowieso wel 5 dagen blijven. We hebben alles goed doorgesproken en ik heb er wel vertrouwen in. Het is natuurlijk ook heel spannend, want ik ben sowieso nog nooit onder narcose geweest. Na de ziekenhuisopname zal ik naar mijn ouders gaan, waar mijn hond ook al is tijdens de ziekenhuisopname om te herstellen.

Rolstoel

In het kader van een passende rolstoel krijgen, zijn er ook weer vorderingen. Op woensdag 4 maart wil Welzorg samen met de leverancier Sunrise Medical langskomen voor een passing voor een stoel-op-maat. Mijn ergotherapeut zal hier ook bij zijn. Of dit echt door kan gaan is even afhankelijk van het herstel van de operatie.

Welzorg had het over de Quickie Q700 UP midwheel. Waarom ze voor deze gekozen hebben weet ik niet precies, maar het lijkt op papier een goede stoel te zijn. Ook is het onbekend of ze met een soort showmodel komen om te proberen of dat ze als een stoel voor me gebouwd hebben die kan blijven als het oké is.

Ik denk dat het de komende tijd nog even rustig blijft hier. Ik heb wel ideeën en plannen voor de blog, maar daar wil ik even goed voor gaan zitten na deze drukke periode.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *