positieve wendingen

Positieve wendingen

Na een periode vechten voor zorg en andere hulp, lijken nu alle dingen ineens goed in gang gezet te worden en mijn klachten serieus genomen te worden. Alles krijgt allemaal positieve wendingen.

WMO voortgang

Ik schreef laatst al over dat het bij de WMO enigszins stroef was verlopen, maar het wel goed was gekomen uiteindelijk. Een paar dagen later belde Welzorg mij om een rolstoelpassing te plannen, maar ik had het idee dat ze niet doorhadden wat ik nodig zou hebben. Samen met de ergotherapeut keek ik een paar dagen later en het leek dat er een casus met mijn casus was verward bij de WMO en ik dus een verkeerde indicatie had gekregen. Hierdoor kwam Welzorg inderdaad aan als met een niet-passende rolstoel aan als optie, niet voor zelfstandig gebruik geschikt. Ze konden dit niet aanpassen zolang er geen nieuwe indicatie/opdracht zou komen. Ergotherapeut is hier achteraan gegaan. WMO maakt nieuwe indicatie en Welzorg komt als het goed is met een beter passende rolstoel óf niks en dan kijken we samen wat nodig is. Volgende week donderdag komen ze.

Verder is ook de huishoudelijke hulp langsgekomen voor een kennismaking en bespreken hoe en wat enzovoorts. Ze hebben veel aanvragen, maar deze vrouw was zeer empathisch en vond een jonge vrouw zoals ik die al zo lang niet de juiste ondersteuning krijgt, die heeft voorrang nodig. Ik heb nog geen idee wanneer er iemand komt. Hierover gaat de planner mij nog bellen.

Medische zorg

Ik was pas bij MDL en die gaven aan mij niet verder te kunnen helpen en dat huisarts me beter kon verwijzen naar iemand die wel zou kunnen helpen. Ik was al een hele tijd niet bij de huisarts geweest na een paar niet fijne consulten. Ondertussen is er natuurlijk een hoop gedaan, heeft zij ook veel informatie doorgestuurd gekregen dus de kans was dat ze er wellicht anders in zou staan nu. Bovendien wilde ik echt heel graag die verwijzing hebben, dus ik besloot het een kans te geven.

Ze vertelde dat ze heel veel jaren terug wel had verdiept in ME, maar toen het CVS/ME werd en de biomedische kant een beetje weggedrukt werd, zij het ook wat losgelaten had. Ze wist niet dat het centrum in Amsterdam nog bestond, maar kende het dus van vroeger. Vond het goede onderzoeken, neemt het serieus en erkent het verschil tussen CVS en ME. POTS en mitochondriale dysfunctie zijn onbekende termen voor haar, maar ik kreeg zonder moeite een verwijzing voor een andere MDL-arts.

Nog beetje over gehad dat ik echt met mijn verstand mijn grenzen in de gaten moet houden en moet kiezen of ik activiteiten doe en de prijs betaal of dat het me niet waard is. Niks over maar trainen of psychosomatisch. Ze maakte nog opmerking dat ik verstandelijk alles wel op een rijtje heb en dat dus ook goed moet kunnen.

Later die dag belde het ziekenhuis waar ik naartoe verwezen ben. Ze konden me komende vrijdag al zien, maar ik wilde een andere arts. Namelijk een die ik specifiek als tip had gekregen van iemand. Deze kon een week later nieuwe patiënt voor het eerst zien. Ik heb dus vrijdag 18 oktober mijn eerste afspraak bij de nieuwe MDL-arts.

Teveel goed nieuws

Het was gisteren dus een dag waar het goede nieuws maar bleef komen. Ik heb flink moeten huilen van blijdschap en ook opluchting. Na jarenlang vechten voor mijn gelijk, worden mijn klachten en de last nu serieus genomen. Na een nacht slechte slaap is vandaag de klap van het jarenlang vechten weer even voelbaar. Het is even op voor nu. Dus lekker rustig aandoen nu en het loslaten. Deze positieve wendingen had ik niet verwacht en zeker niet allemaal op één dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *