Resultaten

Resultaten en conclusies

Gisteren was de vierde afspraak in Amsterdam. Ik ging er weer heen voor een gesprek met de arts om de resultaten en conclusies te bespreken. Mocht dit binnen hun specialisme zijn, zou er ook een behandelplan besproken worden.

Resultaten

De exacte waarden van de testen moet ik nog in een verslag krijgen, dus daar kan ik nu weinig over melden. Ik weet dat de kanteltafeltest een verhoging in hartslag van bijna 50 punten liet zien. Boven de 30 is afwijkend. Mijn bloeddruk was wel stabiel daarbij en dat is goed. De fietstest was qua kracht en conditie eigenlijk wel heel prima, maar te zien was dat er niet voldoende energie in mijn lichaam wordt vrijgemaakt om inspanning vol te houden. Hierbij werd ook nog hyperventilatie opgemerkt. De vragenlijsten die ik had ingevuld, waren positief voor het ziektebeeld ME (CVS).

Conclusies

Er is een rijtje met diagnoses vastgesteld en enkele ervan worden nader toegelicht op de daarvoor bestemde pagina’s.

En nu?

Ik ga nu starten met een behandeling die bestaat uit leefstijlaanpassingen, hulpmiddelen, oefeningen en medicatie. Hiermee hopen we de POTS-klachten minder heftig te krijgen en de mitochondria wat beter te laten functioneren. Het is experimenteren wat er gaat helpen. Dit kan niet voorspeld worden.

Het gaat om chronische aandoeningen die nu nog niet te genezen zijn. Wel kan er dus mogelijk winst behaald worden door symptoombestrijding. Ik houd telefonisch contact met het centrum op regelmatige basis. Over een aantal maanden zal ik herhaling van een deel van de testen krijgen. We kunnen dan kijken hoe goed de behandeling aanslaat.

Voor mij vallen er zo onwijs veel puzzelstukjes op hun plek momenteel! Dat is natuurlijk heel fijn. Tegelijk is het ook wel veel informatie en even flink slikken. De komende tijd zal ik blijven bloggen hoe de behandeling me wel of niet beter laat functioneren. Ik neem jullie mee in de weg na de diagnose.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *